Even voorstellen:

Antoinette Klaphake is sinds augustus 2005 werkzaam als Integratief Kindertherapeut, Coach en Supervisor in haar zelfstandige praktijk in Weesp.

Kinderen hebben haar altijd al geboeid. Dat is ook de reden dat zij haar loopbaan als leerkracht is begonnen. Jarenlang heeft zij met plezier gewerkt op de basisschool in verschillende groepen. Dit om de kinderen in de verschillende leeftijdsfases te leren kennen en om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ze merkte dat ze vooral geïnteresseerd was in de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen, en dat als ze beter in hun vel zitten ook het leren beter gaat. Na ongeveer 15 jaar in het onderwijs te hebben gezeten is zij de opleiding Integratieve Kindertherapie begonnen in Amsterdam. In juni 2005 heeft zij de vierjarige Post HBO opleiding tot kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam voltooid.

Met veel plezier is ze in augustus 2005 gestart met haar eigen praktijk voor Integratieve kindertherapie, die inmiddels is uitgebloeid tot een goedlopende praktijk. Naast individuele therapie en trainingen voor kinderen op het gebied van faalangst, sociale vaardigheden en weerbaarheid, coacht zij jongeren, ouders, eigenlijk een ieder die een hulpvraag heeft. Keer op keer ervaart ze dat kinderen, jong volwassenen en volwassenen met behulp van begeleiding en ondersteuning het zelf weten, kunnen en doen. De praktijk is gevestigd in Weesp, waar meerdere disciplines werkzaam zijn.

Daarnaast heeft zij in 2013 de twee jarige opleiding GZ-supervisor afgerond.

Ook geeft ze supervisie aan degene die zich willen ontwikkelen of ergens tegenaan lopen in hun carrière of ten aanzien van mensgerichte beroepen die zij uitoefenen. Haar enthousiasme voor het vak geeft ze graag door, vandaar dat zij ook nog werkzaam is op de academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Lesgeven, superviseren en assesseren doet zij op de academie en in haar eigen praktijk met passie en veel plezier.

Educatie:

  • IPABO
  • Integratieve Kindertherapie (NAvP)
  • Integratieve Jongerentherapie (Certificaten NAvP)
  • Basisopleiding Psychotherapeutische Wetenschappen (NAvP)
  • Algemene Medische & Psychosociale Basiskennis (Nederlandse Academie voor Psychotherapie, NAvP)
  • Integratieve Supervisiekunde erkend LVSC (NAvP)

En verder:

  • EMDR voor kinderen (Alexander Bunt)
  • Een taal erbij (De Kontekst)
  • Mind Eye Power (Jacqueline Venbrux)