Kinder- Jongerencoaching

Kinderen met lichte problemen en een steuntje in de rug nodig hebben, kunnen baat hebben bij een kindercoach. Een Kinder- jongerencoach kan helpen dingen te begrijpen en in perspectief te zetten. Vragen, klachten en problemen over henzelf worden opgelost door het kind als eigenaar van zijn of haar eigen probleem aan te spreken en als deskundig op het verwezenlijken van de eigen wensen. Door middel van coachen worden de kinderen geholpen om (weer) zelfstandig verder te gaan met hun leven. Met behulp van tips, adviezen en goede raad helpt de coach kinderen op een creatieve, ludieke en persoonlijke manier vergissingen in hun hoofd op te lossen. Als kindercoach en jongerencoach leer ik ze die kracht te vinden en te gebruiken. Als je kind nog erg jong is voor coaching of zelf nog echt niet wil, is coaching wellicht nog niet geschikt. In dat geval kun je als ouder terecht bij een coach om te onderzoeken, wat er gebeurt in de interactie tussen jezelf en het kind. Vaak heeft het gedrag van het kind je iets te vertellen en kan het kind weer verder als jezelf als ouder een paar stappen zet.

Oudercoaching

Opvoeden is een leuke en uitdagende, echter ook een enorme klus op sommige momenten. Je weet soms even niet meer wat en hoe je het met moet doen, daarnaast kan het zijn dat je soms ook een belemmering ervaart in het contact met je kind. Als het even niet zo lekker gaat, kan een coach je de juiste begeleiding en steun op maat aanbieden. Na een aantal gesprekken kun je weer verder vanuit je eigen kracht, met al je kwaliteiten en wijsheid. De gesprekken zijn vooral praktisch, dat wil zeggen dat ze gericht zijn op situaties die in elk gezin voorkomen, dus zo uit het leven gegrepen.

Verder kan uiteraard Iedereen terecht bij een coach die zichzelf wil ontwikkelen en actief met haar/zijn persoonlijke ontwikkeling aan de slag wil.

Wil je meer weten, bel of mail me gerust!